vrijdag 22 juli 2016

Leutig Twente

Twente is een echt leutige streek (althans toch het kleine stukje dat wij ervan zagen)
We besloten een écht onthaastingsweekend te houden.
De auto mocht 3 daagjes uitrusten op de hotelparking. 
We zouden alles te voet en met de fiets doen. 
En of we tot rust kwamen!
Daarom deel ik
8 goede redenen om een korte vakantie in Twente door te brengen:


 1. Twente = fietsland
  Je kan er echt heel leuke fietstochtjes maken. Het is er lekker vlak én heeft - zoals op vele plekken in Nederland - heel veilige fietspaden.
  Het bulkt er van de fietsknooppunten en je kan gewoon niet verkeerd rijden.


 2. Twente = wandelland
  Leuke paden door bossen en weiden.


 3. Twente = heerlijke natuur.
  We zagen verschillende reigers en zelfs een ooievaar!


 4. Oldenzaal. Ik was weg van de Herdenkingstuin. Ooit had er een synagoge gestaan. WO II vermoordde alle joodse inwoners. In de plaats van de synagoge kwam een stadhuis. Om de vele joodse slachtoffers te gedenken legde men de tuin aan. Het is er rustig en sereen. Een oud heertje kwam er even verpozen. We raakten aan de praat. Hij was 50 jaar geleden uit Amsterdam naar hier verhuisd voor zijn werk. Hij hield van het stadje én van de herdenkingstuin…


 5. Denekamp. Een klein en aller-rustigst stadje. En …  je kan er heel lekker eten! O.a. bij grand-café De Hoorn. We aten er een heerlijke 3-gangen maaltijd.


 6. Ootmarsum. Een meer toeristisch stadje. We bezochten het op zondag en alle winkeltjes waren er open. Een leuk, klein stadje met heel veel wonderlijke hoekjes.


 7. Landhuis Singraven. Hier is enkel een geleid bezoek mogelijk.  Maar de vrijwillige gidsen zijn heel enthousiast en vertellen honderduit over de zonderlinge Willem die het hele huis bemeubelde in Louis XV stijl en er toch nauwelijks iemand binnen liet. De tuin is ook de moeite waard en bij de watermolen hebben ze heel lekkere ijsjes!


 8. Onderweg kan je stoppen bij een boerderij waar ze 'boerenijs' en 'krentenwegge' aanbieden.
  Echt superleutig: je ziet een pijltje met "boerenijs en koffie", je volgt het en komt terecht op een boerenerf, waar ze enkele tafeltjes en stoeltjes hebben buiten gezet en waar je het lekkerste ijs eet.  En krentenwegge ... ik ben fan! (maar ik denk liever niet aan de kcal die zo'n plakje bevat)

2 opmerkingen: