zaterdag 5 december 2015

Koorzingen en snotvallingen


Op dinsdag sta ik op met een pijnlijke, rauwe keel.
Verdorie! Deze week is  zo’n belangrijke week voor het koor waar ik nog maar net  2 maand in zing. Vanavond de laatste repetitie voor de generale.
Ik neem theezakjes mee naar het werk, want ik heb sowieso al altijd last van de airco. Ik drink de hele dag liters thee…

Op donderdag hebben we generale repetitie. Ik voel me belabberd. Maar mijn keel voelt iets beter en het zingen lukt. Dankzij de thee?

Vrijdag: ai, heb ik gisterenavond wat te veel gezongen? Een beetje geforceerd? Ik sta op met een zere keel en een stem als een kraai. En net deze avond hebben we de eerste opvoering!
Citroenen heb ik nodig! En honing! Veel! En nu!
En keelpastilles! Massa’s!
Ik haal de opvoering, hoewel ik bij de hele hoge noten een beetje moet playbacken. Na afloop drink ik gretig het glaasje appeljenever dat aan alle aanwezigen wordt aangeboden. Het brandt in mijn geteisterd keeltje. Hopelijk heb ik morgen nog stem voor de tweede opvoering.

Zaterdag: tja, nu is het hek écht van de dam. Ik sta op met pijnlijke sinussen en de snot stroomt de hele dag uit mijn neus. Tegen de middag heb ik al een hele doos papieren zakdoekjes opgebruikt.
Op een podium staan met in mijn ene hand een zakdoek en in het andere een partituur? En ook nog eens een rode druipneus? Ik dacht het niet!
Bovendien komt er nu geen enkele behoorlijke klank meer uit mijn keel. Als ik probeer te zingen eindigt mijn poging in een onbedaarlijke hoestbui.
Ik zal me er moeten bij neerleggen. Geen concert voor mij deze avond…

3 opmerkingen:

 1. Oooh dat is jammer. Zeker als je er zo naar hebt uitgekeken en hard heb voor gewerkt. Maar... gezondheid gaat voor. Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Heb ondertussen de nodige medicatie voorgeschreven gekregen en binnen een paar dagen moet het leed geleden zijn.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen