dinsdag 29 maart 2016

Antibes

En dan nu het blogje dat hier een week geleden had moeten verschijnen. 
Het eerste van een minireeksje.

CeT en ik, we hadden genoeg van dit druilerige winterweer.
We wilden eventjes opwarmen in de zon.
We hadden 5 dagen vrij en zochten waar we naar toe konden.
Mallorca, de Canarische eilanden, Barcelona?
We twijfelden.
Of nee, niet echt. Diep in ons hart wisten we dat het Frankrijk zou worden.
Ik wou al zo lang eens de prille lente in Zuid-Frankrijk gaan bewonderen
Het werd de côte d’ Azur, Antibes. 

De luchthaven van Nice is vlakbij. Antibes bereik je dan per taxi, snelbus of trein.
Wij kozen voor de trein. Reizen moet ook nog een beetje avontuurlijk blijven. En er rijden vrij veel treinen van Nimes naar  Antibes.

De stad is heel leuk … buiten het hoogseizoen. Nu was het er gezellig druk. In de zomer vrees ik dat je er op de koppen moet lopen… (en koppen lopen vind ik niet fijn)

Maar er is in elk seizoen en bij elk weer iets leuks te beleven.
Wij hadden mooi weer, dus waren we zo veel mogelijk buiten.
Wat wij onder andere deden:


 • Rondkuieren in de stad is echt gezellig. In de oude stad zijn er veel winkeltjes, maar je kan ook op de oude vestingmuren wandelen of de luxejachten in de haven gaan bewonderen.
 • Wij bezochten het musée Picasso in het château Grimaldi. In het jaar 1946 woonde Pablo Picasso zelf in het kasteel gedurende 6 maanden. Later schonk hij een aantal pentekeningen aan het museum.Die worden nu in het kasteel tentoon gesteld, samen met enkele schilderijen en keramiekwerken van de kunstenaar. Maar er zijn ook mooie kunstwerken van Nicolas de Staël.Wat mij vooral bekoorde waren de foto’s van David Douglas Duncan. In een filmpje ergens in een hoekje van het museum vertelt de fotograaf hoe hij een jaar lang met Picasso samenleefde en ook als enige al diens schilderijen heeft mogen fotograferen. Op de foto’s krijg je een blik in het dagelijkse leven van Picasso en zijn Jacqueline.
 • Onder een vrolijke zon kozen we ook voor een tocht langs de sentier des douaniers, een pad naast de branding in Cape d’ Antibes. Een leuke wandeling met hier en daar hoekjes waar je kan gaan zitten voor een picknick. Op een zaterdagmiddag was het er vrij druk. Misschien is het in de week rustiger…

Tips voor logement, winkelen en eten volgen nog.


4 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk, die zuidelijke zonnige sfeer in deze tijd van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig, de Côte d'Azur ! We bezochten Nice vorig jaar, maar Antibes kan me zeker ook bekoren. Misschien een volgende keer ! Bedankt voor de tips !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk weer hadden jullie! Dat kan ik niet zeggen van onze trip naar de Provence nu tijdens de paasvakantie! :-( Pech voor ons. Leuk appartementje heb je gevonden. Zo gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen