maandag 28 maart 2016

Restjesdag

Een Paasbrunch.
Sinds mijn ouders er niet meer zijn, wordt het een traditie in hotel mama.

Paaseieren rapen hoort er niet meer bij.  (Wie weet over enkele jaren terug wel...)
Ik vind het leuk om het 'jong geweld' te zien smullen van wat ik op paasdag in alle vroegte heb aangesleept of voorbereid.
's Avonds gaan er nog wel wat restjes mee richting studentenkot of gemeenschapshuis.
Ik tracht de hoeveelheden die ik moet aankopen juist in te schatten, maar dat lukt me niet altijd.
Ik ben van het type dat al snel denkt dat er niet genoeg zal zijn. 
Dus bezondig ik me nogal eens aan overdreven aankopen.

Dit jaar valt het mee wat groenten en vlees betreft. De restjes kunnen we vandaag wel op krijgen.
Het restje fruitsalade maken we ook wel soldaat en ik heb maar 2 koffiekoeken over.
De dessertjes raken vandaag zeker ook nog wel op.

Wat er dan wel massaal te veel is?
Ik heb een grote pot couscous, die ik onmogelijk vandaag kan verwerken. Plek in de koelkast was er gisterenavond niet meer. Ik vrees dus dat de kip haar buikje meer dan vol zal moeten eten.
En ik heb een volle zak pistolets (= broodjes) over. Wat ik daarmee moet doen? Ik weet het niet. Die worden natuurlijk al heel snel erg hard. Vandaag zal ik nog proberen om ze even te bevochtigen en in de oven terug krokant te krijgen. Misschien moet ik er morgen broodpudding van maken?
Iemand een idee?




1 opmerking:

  1. Broodpudding lijkt me een goed idee, heb het nog nooit gemaakt maar heb net recepten gezocht en die staan me wel aan. Wij hadden ook broodjes over maar die liggen nu in de diepvries en komen er van lieverlede wel eens uit. We doen ze dan in de oven met kaas en tomaat. Niks spectaculairs maar lekker en handig af en toe.

    BeantwoordenVerwijderen